BAP 3

EY İsrail oğulları, RABBİN size karşı, Mısır diyarından çıkardığı bütün aşirete karşı, söylediği şu sözü dinleyin; ve dedi:
2. Yeryüzünün bütün aşiretlerinden yalnız sizi tanıdım, bundan dolayı bütün fesatlarınızı sizin üzerinizde yoklıyacağım.
3. İki adam anlaşmadan birlikte yürürler mi?
4. Avı olmıyınca ormanda aslan gümürder mi? genç aslan bir şey tutmadıkça ininden sesini çıkarır mı?
5. Kuş için tuzak kurulmamış iken yerdeki kapana düşer mi? kapan bir şey tutmamışken topraktan sıçrar mı?
6. Şehirde boru çalınır da kavm korkmaz mı? bir şehre kötülük gelir de RAB onu yapmamış olur mu?
7. Gerçek Rab Yehova peygamber kullarına sırrını açmadıkça bir şey yapmaz.
8. Aslan gümürdedi; kim korkmaz? Rab Yehova söyledi; kim peygamberlik etmez?
9. Aşdodda, saraylarda, ve Mısır diyarında, saraylarda işittirin, ve diyin: Samiriye dağları üzerinde toplanın; ve onun ortasındaki büyük karışıklıkları, ve onun içindeki gaddarlıkları görün.
10. Çünkü onlar doğruluk yapmağı bilmiyorlar, RABBİN sözü, onlar ki saraylarına zorbalık ve soygunculuk yığmışlardır.
11. Bundan dolayı Rab Yehova şöyle diyor: Düşman çıkacak, ve diyarı kuşatacak, ve kuvvetini senden soyacak, ve sarayların çapul edilecek.
12. RAB şöyle diyor: Çoban aslanın ağzından nasıl iki bacak yahut bir kulak parçası çekip kurtarırsa, İsrail oğulları, Samiriyede sedir köşesinde ve yatağın ipekli yastıkları üzerinde oturanlar da böyle kurtulacaklar.
13. Dinleyin, ve Yakub evine karşı şehadet edin, Rab Yehova, orduların Allahı diyor.
14. Çünkü İsrailin cinayetlerini kendi üzerinde yokladığım günde Beyt-elin mezbahlarını da yoklıyacağım; ve mezbahın boynuzları kesilecek, ve yere düşecekler.
15. Ve kışlık evi yazlık evi ile beraber vuracağım; ve fil dişinden evler yok olacak, ve büyük evler harap olacaklar, RABBİN sözü.